Hotel Palota Lillafüred / Mátyás étterem (Miskolc)




MENÜ MEGTEKINTÉSE ITT ->
Az Étterem Hét ideje alatt (2025. október 2 - 19.) ez az étterem a 3 fogásos menüket 8.900 Ft-tól kínálja!
Vendégeink a felsorolt fogásokból itt a helyszínen, kedvük és ízlésük szerint válogathatják össze a számukra legkedvesebb 3 fogásos ebéd vagy vacsora összeállítást:
Választható előételek/soups:
- Sült céklatatár, kókusztejes zeller mousse, fűszeres házi kalács (allergén: glutén, zeller) (Vegán)
Kedvenc vegán tatárunkban a cékla gazdag, földes aromája találkozik a könnyű, kókusztejes zellerhabbal, amelyet pékünk frissen sült, nemes lisztből készült kalácsa kísér.
- Pinsa romana diós paprikakrém, házi mangalica szalonna, majorsági sajt, rukkola (allergén: glutén, szója, tej, diófélék)
A pinsa romana egy római magas hidratációjú kovászos lepénykenyér, amelyet egy speciális lisztkeverékből készítünk búzaliszt, szója- és rizsliszt keverékéből. 72 órán át, hosszan érleljük. Az eredmény egy kívül ropogós, belül pedig puha és légies, könnyen emészthető, ovális alakú tészta. Tésztáját környékbeli ínyencségek koronázzák.
- Velős pirítós, pékünk tönköly kenyere, fermentált zöldségek (allergén: glutén)
Életérzés egy pirítós tetején. Az elfeledett nagy kedvencet hagymás zsírban sütjük, ahogy illik, házi tönkölykenyérrel és a Hotel Palota házilag fermentált zöldségeivel válik izgalmas fogássá.
- Szarvaskői grillezett kecskesajt, aszalt fügés sült polenta, lilahagyma chutney (allergén: tej) (V)
Régiós partner gazdaságunk büszkesége a karakteres kecskesajt, melyhez remekül illik a gyümölcsös sült kukoricakása és a lassan karamellizált, fűszeres lilahagyma édes-sós-savas kontrasztja. Egy leheletnyi friss chili teszi még izgalmasabbá ezt a fogást.
- Sáfrányos fácán erőleves, ribizlis fácán raguval töltött házi ravioli (allergének: glutén, tojás, zeller)
Egy igazi reneszánsz ékszer ez az aranyló fácánleves. A fácánhús javából feketeribizlivel, almával és kerti zöldségekkel ragut készítünk, melyeket friss házi tésztába töltünk. A fácánból és friss zöldségekből gazdagon készült levessel tálaljuk.
- Mangalica babgulyás, házi ciroklisztes galuska, tejföl (allergének: tojás, tej, zeller)
A friss, termelői mangalica hússal készült babgulyást a magyar cirokból készült házi galuskánk teszi igazán különlegessé. Mely így nem csak finom, de gluténmentes, kíméletesebb fogássá is alakul.
- Tárkonyos erdei gombaraguleves, citromnád (allergének: zeller) (Vegán)
Különleges erdei gomba válogatásunkból készült levest gluténmentesen készítjük, önmagával sűrítve. A citromnád, almaecet és a különleges ánizsos ízt kölcsönző tárkony teszi igazán feledhetetlenné a Hotel Palotát körülvevő erdők gombáiból készült levest.
- Aszaltszilva-krémleves, mandulás köles túrógombóc sült gesztenye (allergének: diófélék) (Vegán)
A testet-lelket melengető leves alapját az érett majd megaszalt szilva adja, melyet az almas friss játékos savassága tesz teljessé. Éke a pirított mandulába forgatott kölesből készült túrógombóc, az őszi időszak és a reneszánsz konyha kedvelt alapanyaga a gesztenye.
Választható főételek:
- Grillezett pisztráng filé, bazsalikomos rizottó, szójaszószos karalábé (allergén: hal, tej, szója)
Igazi tóparti élmény a régió vizeiből érkezett pisztráng filé, ropogósra sütött bőrrel - mellé illatos, bazsalikomolajos rizottó és selymes, szójában pácolt karalábé kocka érkezik a tányérra.
- Érlelt felsőnyárádi angus hátszín, libamáj ragu, lucpúderes házi dödölle, mustármag kaviár, pecsenyelé (allergén: glutén, tojás, mustár)
Reneszánsz lakomák hangulatát idézi ez a klasszikus fogás: szabadtartásban nevelt angus marha legnemesebb részéből készítjük, izgalmas erdei ízesítésű burgonyás körettel, szaftos, gazdag mártással nyakon öntve.
- Felsőnyárádi angus picanha, slambuc, lecsós burgonya fátyol (allergén: glutén, tojás)
Ismerkedés egy világklasszis húsrésszel - ez a nemes keresztfartő rész a hátszínhez hasonló ízletes, omlós hús, ami itthon még ritkaság. Az újragondolt, köretként kínált bográcsos egytálétel séfünk nagy kedvence, mellyel jól harmonizál a lecsóval gazdagított, főtt burgonya-fátyol.
- Majorsági rigatoni, erdei gomba ragu, gorgonzola (allergén: glutén, tej, tojás) (Vegán verzióban is kérhető!)
Mátyás király felesége, Beatrix királyné hozta el Itáliából a reneszánsz ízek szeretetét – mi pedig e hagyományt idézzük, amikor a környékbeli majorságból érkező, nyolctojásos tésztánkat házasítjuk a híres, olasz penészes sajttal és a Bükk erdeinek ajándékaival.
Választható desszertek:
- Bükki Bobajka (allergén: glutén, tej, tojás)
Házi gubarúd, gazdagon hintve mákkal, majd besütve nagy adag vaníliaöntettel. Az erdei gyümölcsökből főzött lekvárok új színt visznek ebbe a nosztalgikus desszertbe, túllépve a megszokott mákos–narancsos hagyományon.
- Cékla-kávé tahini (allergén: szezámmag) (Vegán)
Egy meglepő ízutazás. A kávé aszalt gyümölcsös, szaftos tésztába simul, amit selymes céklakrém, szezámpaszta és fehércsokoládé egészít ki. A karamellizált magvak és álgabonák gondoskodnak a roppanós élményről.
- Túrógombóc, tejfölhab, házi szeder-kökénylekvár, lucpúder (allergén: glutén, tej, tojás)
Légiesen könnyű gombócok karamellizált pankó morzsába forgatva, lágy tejfölhabbal, melyet a környékbeli erdő különleges fűszerével, citrusos-gyantás aromájú, fenyőillatú porral hintünk meg. A ház erdei lekvárja ad hozzá gyümölcsös kontrasztot.