Hotel Palota Lillafüred / Mátyás étterem (Miskolc)

DiningCity Csillag – prémium menü 8.900 Ft-ért! Új résztvevő V Allergén info

MENÜ MEGTEKINTÉSE ITT ->


Az Étterem Hét ideje alatt (2025. október 2 - 19.) ez az étterem a 3 fogásos menüket 8.900 Ft-tól kínálja!

 

Vendégeink a felsorolt fogásokból itt a helyszínen, kedvük és ízlésük szerint válogathatják össze a számukra legkedvesebb 3 fogásos ebéd vagy vacsora összeállítást:

Választható előételek:
- Sült céklatatár, kókusztejes zeller mousse, fűszeres házi kalács (allergén: glutén, zeller) (Vegán)
Kedvenc vegán tatárunkban a cékla gazdag, földes aromája találkozik a könnyű, kókusztejes zellerhabbal, amelyet pékünk frissen sült, nemeslisztből készült kalácsa kísér.
- Pinsa romana diós paprikakrém, házi mangalica szalonna, majorsági sajt, rukkola (allergén: glutén, tej, diófélék)
A pizza ősének tartott római pinsa könnyű, levegős, többféle lisztből készült tésztáját környékbeli ínyencségek koronázzák.
- Velős pirítós, pékünk tönköly kenyere, fermentált zöldségek (allergén: glutén)
Életérzés egy pirítós tetején. Az elfeledett nagy kedvencet hagymás zsírban sütjük, ahogy illik, házi tönkölykenyérrel és fermentált zöldségekkel válik tökéletes falattá.
- Szarvaskői grillezett kecskesajt, aszalt fügés sült polenta, lilahagyma chutney (allergén: tej) (V)
Régiós partnerünk büszkesége a karakteres kecskesajt, melyhez remekül illik a gyümölcsös sült kukoricakása és a lassan karamellizált, fűszeres lilahagyma édes-sós kontrasztja.

Választható főételek:
- Grillezett pisztrángfilé, bazsalikomolajos rizottó, szójás karalábékocka (allergén: hal, tej, szója)
Igazi tóparti élmény a régió vizeiből érkezett pisztráng filé, ropogósra sütött bőrrel - mellé illatos, bazsalikomolajos rizottó és selymes, szójában pácolt karalábékocka érkezik a tányérra.
- Göngyölt érlelt hátszín, fűszeres májas töltelék, lucpúderes házi dödölle, mustármag, pecsenyelé (allergén: glutén, tojás, mustár)
Reneszánsz lakomák hangulatát idézi ez a klasszikus töltött hús: szabadtartásban nevelt marha legnemesebb részéből készítjük, izgalmas erdei ízesítésű burgonyás körettel, szaftos, gazdag mártással nyakon öntve.
- Grillezett Picanha, slambuc, lecsós burgonyafátyol (allergén: glutén, tojás)
Ismerkedés egy világklasszis húsrésszel - ez a nemes keresztfartő rész a hátszínhez hasonló ízletes, omlós hús, ami itthon még ritkaság. Az újragondolt, köretként kínált bográcsos egytálétel séfünk nagy kedvence, mellyel jól harmonizál a lecsóval gazdagított, főtt burgonyafátyol.
- Rigattoni, gorgonzolás erdei gomba ragu (allergén: glutén, tej, tojás) (V)
Mátyás király felesége, Beatrix királyné hozta el Itáliából a reneszánsz ízek szeretetét – mi pedig e hagyományt idézzük, amikor a környékbeli majorságból érkező, nyolctojásos tésztánkat házasítjuk a híres, olasz penészes sajttal és a Bükk erdeinek ajándékaival.

Választható desszertek:
- Bükki Bobajka (allergén: glutén, tej, tojás)
Házi gubarúd, gazdagon hintve mákkal, majd szaftosra sütve egy nagy adag vaníliaöntettel. Az erdei gyümölcsökből főzött lekvárok új színt visznek ebbe a nosztalgikus desszertbe, túllépve a megszokott mákos–narancsos hagyományon.
- Cékla-kávé tahini (allergén: szezámmag) (Vegán)
Egy meglepő ízutazás, amely glutén- és laktózmentes desszertként is élményt ad. A kávé aszalt gyümölcsös, szaftos tésztába simul, amit selymes céklakrém és szezám pasztával feldobott tejcsoki egészít ki. A karamellizált árpapehely és a puffasztott zab gondoskodik a roppanásról.
- Túrógombóc, tejfölhab, házi szeder-kökény lekvár, lucpúder (allergén: glutén, tej, tojás)
Légiesen könnyű gombócok karamellizált pankómorzsába forgatva, lágy tejfölhabbal, melyet az erdő különleges fűszerével, citrusos-gyantás aromájú, fenyőillatú porral hintünk meg. A ház erdei lekvárja ad hozzá gyümölcsös kontrasztot.